Z wiekiem masz go mniej, zadbaj o kolagen!

Kolagen to najbardziej obfite białko w naszym organizmie. Występuje w naszej skórze, włosach, paznokciach, ścięgnach, mięśniach, kościach i układzie pokarmowym. Brzmi jak wielka sprawa, prawda? Wraz z wiekiem nasze ciała zaczynają wytwarzać mniej i zaczynamy to zauważać. Witamy zmarszczki! Być może zauważyłeś kolagen jako składnik niektórych produktów do pielęgnacji skóry. Dzieje się tak, ponieważ pomaga przywrócić nawilżenie skóry, poprawiając elastyczność i intensywność, ale w rzeczywistości wchłania się lepiej po spożyciu.

Zacznij więc spożywać ten kolagen i korzystaj z korzyści dla całego organizmu!

Więcej o korzyściach

Jest nie tylko dobry dla skóry, ale także wspomaga trawienie. Pomaga chronić i budować wyściółkę naszych jelit, a także pomaga wchłonąć wodę, aby utrzymać ruch. Spożywanie kolagenu pomaga również smarować nasze stawy i więzadła. To pozwala nam poruszać się swobodniej, bez sztywności. Jest to nawet powiązane ze skutecznym leczeniem zapalenia stawów. Wreszcie, to magiczne białko może nawet pomóc przyspieszyć metabolizm, wspierając chude mięśnie. Czy w końcu przekonałem Cię, aby dodać Kolagen morski do swojej codziennej rutyny?

Jak dodać kolagen do swojej diety?

Dodanie kolagenu do diety jest łatwe. Jest bez smaku, więc najprawdopodobniej nawet go nie zauważysz. Zaczynaj dzień od dodania go do kawy. To sprawia, że ​​jest pieniąca się i cudowna. Możesz też wtedy przestać używać mleka i cukru. Żelatyna wołowa jest doskonałym źródłem kolagenu. Jedna porcja:

  • zawiera 17g białka
  • jest bogata w aminokwasy.

Warto też używać codziennie peptydów kolagenowych. Peptydy rozpuszczają się w zimnych napojach, dlatego po każdym treningu można dodać miarkę do wody. Wreszcie warto wzmacniać koktajle. Mniam! Tak łatwo jest dodać kolagen do diety! Spróbuj i daj znać, co myślisz.

Szukaj tych w produkowane w sposób zrównoważony z krów karmionych trawą na pastwiskach. To jest wymóg dla ekologicznie świadomych osób. Jeśli nie wiesz dlaczego, zachęcam do zbadania tematu!

Jaka jest różnica między kolagenem a kolagenem morskim?

Jest tylko jedna kluczowa różnica między naszymi peptydami kolagenowymi a kolagenem morskim. Ale najpierw podsumujmy ich podobieństwa: oba są proszkami, które są łatwo rozpuszczalne w płynach, są bezsmakowe i bezwonne, i mogą pochwalić się tymi samymi rodzajami kolagenu – więcej o tym znajdziesz w sieci internetowej! Czy to dziwne, że to dwa z naszych bestsellerów wszech czasów?

Jeśli chodzi o to, co je wyróżnia, wszystko sprowadza się do pozyskiwania. Klasyczne peptydy kolagenowe pochodzą ze skóry bydlęcej karmionej trawą i hodowanej na pastwiskach, natomiast kolagen morski pochodzi z dziko złowionych białych ryb, które nie zawierają GMO. Ten ostatni jest ulubionym produktem wśród osób stosujących dietę przyjazną dla wegetarian, choć jak wiadomo ostateczny wybór ulubieńca sprowadza się do różnych czynników, nad którymi zdecydowanie warto się tutaj zastanowić i wziąć pod uwagę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *